FDK HOME
WELCOME TO THE FUN DUBBIN KRIMINALS FORUM.............COME ON IN AND SAY HELLO smile

PLEASE REGISTER TO ACCESS THE CHAT FORUM

fdk and www.roastietoastie.com

smile 100% A LITTLE BIT GREENER THAN IT WAS BEFORE smile

You are not connected. Please login or register

Engine 'run-on' !?!

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Engine 'run-on' !?! on 6/7/2010, 8:52 am

bixit

avatar
bit o' help, if you don't mind chaps.
came home from bvf at the weekend, and the engine in the bus was driving fine, nice and smooth etc, but it was getting bloody hot, and its started 'running on' when i turn the ignition off.
I checked the timing and it was at 10deg. so i retarded it back a touch to 7.5deg.
its still drives nice, no pinking or flat spots, .... but is still 'running on'.
only difference i can tell is its now running a bit cooler.
how do i stop it from running on ??

2 Re: Engine 'run-on' !?! on 26/7/2010, 9:18 pm

barny


what carbs you running

3 Re: Engine 'run-on' !?! on 28/7/2010, 12:03 pm

bixit

avatar
it's got a single progressive.

4 Re: Engine 'run-on' !?! on 28/7/2010, 12:40 pm

Toastie

avatar
modmin
running ons normally timing aint it ?


_________________
I CANT SPELL SO THERE  


CARRY VAN , MOBY X7 , OCTAVIA TDi  smile


NO BULLETS

& I DON’T DANCE TO DIDO DUDE !!

http://www.choppedornot.com/

5 Re: Engine 'run-on' !?! on 28/7/2010, 1:12 pm

bixit

avatar
I've got the timing setup spot on .... and it drives bootiful !
just got this annoying 'run-on' when i turn ignition off ....
never had it before, and it's just annoying !

6 Re: Engine 'run-on' !?! on 28/7/2010, 1:36 pm

Toastie

avatar
modmin
i dont really no ., just going on things if herd over the years . does the plug gaps sometime make it do the ?

and also what does the solenoid on the side of the carb do (if it has one ) could that be stuck open ?


_________________
I CANT SPELL SO THERE  


CARRY VAN , MOBY X7 , OCTAVIA TDi  smile


NO BULLETS

& I DON’T DANCE TO DIDO DUDE !!

http://www.choppedornot.com/

7 Re: Engine 'run-on' !?! on 28/7/2010, 1:47 pm

bixit

avatar
got elec ignition, so don't reckon its that.
don't think the carb has soleniod ?
at the mo i'm thinking that its defo a fuel problem, 'cos type 1 aircooleds don't have fuel cut-offs like modern stuff (feel free to correct me, and call me a nob , if i'm wrong on that!). and if you jab the accelerator when you turn the engine off, effectively flooding it, it don't run-on.
maybe it's the fuel/air mixture ... but the carb ain't like a standard pict 32/34 etc, so I dunno where to (or even if you can) adjust the fuel/air mix !?!

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum